Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bibliotecile în pandemie: Ce s-a schimbat în 2020

© Sputnik / Rodion ProcaElena Pintilei
Elena Pintilei - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul utilizatorilor care au pășit pragul bibliotecilor din Capitală a scăzut vertiginos în perioada pandemiei. Cu toate acestea, mulți cititori au accesat serviciile online ale instituțiilor de cultură.
Bibliotecile în pandemie: Ce s-a schimat în 2020

De exemplu, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, la fel ca și celelalte instituții de profil, a avut parte de multe schimbări în programul de activitate. Multe servicii au fost transferate în regim online, fapt ce a contribuit esențial la diminuarea numărului celor prezenți fizic în incinta instituției.

000 - Sputnik Moldova
Bibliotecile Rusiei - Unele dintre cele mai frumoase și mai mari din lume
"Am stabilit un altfel de management, atât a resurselor umane, cât și a serviciilor. Totuși, ne-a reușit să ne adaptăm, chiar dacă am avut o perioadă mai dificilă în 2020. Biblioteca s-a străduit să ofere servicii online comunității biblitoecarilor, oferind diverse instruiri. Pentru utilizatori a fost pusă la dipoziție biblioteca digitală, serviciul întreabă bibliotecarul ș.a. Pe site au fost plasate informațiile referitor la desfășurarea tuturor evenimentelor", a declarat pentru Sputnik directoarea instituției, Elena Pintilei.

Potrivit ei, din luna iunie curent și până în prezent numărul uitilizatorilor ce au accesat serviciile online a bibliotecii a crescut de zeci de ori – fapt ce demonstrează că atât instituția, cât și cititorii au reușit să se conformeze noilor cerințe.

Amintim că din data de 1 iunie curent, bibliotecile și-au reluat activitatea, fiind permisă înscrierea, obținerea cardului de acces, împrumutul cărților la domiciliu și reținerea acestora.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0