Vlah: Găgăuzia tinde spre relații bune cu regiunile Rusiei

© Sputnik / Miroslav RotariИрина Влах Посол России в Молдове Олег Васнецов посетил Гагаузскую автономию
Ирина Влах Посол России в Молдове Олег Васнецов посетил Гагаузскую автономию - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile autonomiei sunt gata să creeze condiții pentru dezvoltarea afacerilor și să continue cooperarea cu toate țările partenere.

CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Găgăuzia tinde să mențină relații bune cu regiunile rusești, dar instabilitatea politică de la Chișinău îngreunează cooperarea economică dintre țări și regiunile acestora. Declarația a fost făcută de bașcanul Găgăuziei Irina Vlah în cadrul conferinței de presă anuale de bilanț, pe care a ținut-o la Comrat.

"Noi și predecesorii noștri am construit relații bune cu Rusia și regiunile Federației Ruse. Dar multe nu depind de noi. Când guvernul unei țări este gata să lucreze cu guvernul altei țări, atunci este mult mai ușor pentru noi, pentru regiuni", spune Vlah.

Potrivit bașcanului, în perioada mandatului său, pentru o perioadă destul de lungă de timp între Moldova și Federația Rusă au existat relații dificile.

Выборы башкана Гагаузии - Sputnik Moldova
Irina Vlah: Votând, determinăm viitorul țării

"Acest lucru nu ne-a permis să fim mai activi în relațiile la nivel regional. Cu toate acestea, cooperăm destul de activ cu Sankt Petersburgul, cu Republica Tatarstan, cu regiunea Moscovei. Dar orice investiție iubește previzibilitate”, spune Vlah.

Potrivit bașcanului, Găgăuzia încearcă să coopereze cu toți partenerii.

"Noi tindem să creăm condiții echitabile pentru toți investitorii. Credem că nu ar trebui să existe adversari sau dușmani în cooperarea economică. Vom continua să cooperăm cu toți partenerii noștri", a declarat Vlah.

Amintim că deputații au adoptat în data de 16 decembrie, în lectură finală, cu 55 de voturi, legea privind funcționarea limbilor, care conține un șir de prevederi, inclusiv cea care îi acordă limbii ruse statut de limbă de comunicare interetnică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0