Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Irina Vlah: Votând, determinăm viitorul țării

© Photo : Vlah.mdВыборы башкана Гагаузии
Выборы башкана Гагаузии - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii Republicii Moldova care vin să voteze influențează în mod real viitorul țării noastre. Este declarația bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, care a votat la secția de lângă domiciliul ei din Comrat.

CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik, Maxim Topal. Șeful autonomiei găgăuze a votat la secția de votare nr. 36/8 din orașul Comrat. Irina Vlah le-a mulțumit tuturor care au ieșit la vot, menționând că ziua de astăzi este una hotărâtoare.

Proteste la București, 3 mai 2017 - Sputnik Moldova
“Anticorupția”, această „Fata Morgana” a est-europenilor
"Este foarte important ca fiecare să facă uz de dreptul său, să meargă la secțiade votare și8 să-și dea votul pentru candidatul lui. Locuitorii Găgăuziei au fost foarte activi întotdeauna și vreau să-i chem pe locuitorii întregii țări să fie la fel de activi. Trebuie să fim responsabili de viitorul nostru. Luând în mâini buletinul de vot, noi putem influența viitorul țării", a declarat Irina Vlah.

Bașcanul de la Comrat a venit la secție de votare împreună cu nepoțica Irina. Ambele au votat "pentru stabilitate, dezvoltare socială și economică, pentru ca Găgăuzia și Republica Moldova să se dezvoltate și toți să trăiască în pace și înțelegere".

"Noi am votat pentru ca copii noștri să se mândrească că trăiesc în Republica Moldova și să-și vadă viitorul doar aici, în țara noastră", a conchis Irina Vlah.  

Astăzi are loc cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial. Primul tur s-a desfășurat pe 1 noiembrie, iar prezența la vot a depășit pragul necesar de 33,3% de alegători din numărul celor înscriși în listele electorale, însă niciun candidat nu a reușit să acumuleze peste 50 la sută din voturi.

Pe primele două locuri s-au clasat fostul premier, candidatul Partidului ”Acțiune și Solidaritate” Maia Sandu, pentru care au votat 35,16% dintre alegători, și actualul președinte, candidatul independent Igor Dodon, cu 32,61% de voturi. Cei doi se confrunta în turul doi de scrutin. Votarea a început la ora 07:00, iar secțiile de votare se vor închide la ora 21:00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0