Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ședințe speciale la Parlament: Ce urgențe au deputații

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații din Parlamentul Republicii Moldova se vor întruni în ședințe, chiar dacă sesiunea de toamnă-iarnă s-a încheiat.

CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Două ședințe speciale ale Parlamentului vor avea loc în această săptămână, cel mai probabil, în zilele de miercuri și joi. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, după ședința de lucru cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul Ion Chicu.

„O ședință specială va avea loc, cel mai probabil, miercuri după amiază, pentru a discuta moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, depusă săptămâna trecută de 34 de deputați. O altă ședință va avea loc joi. Este vorba de ședința de inaugurare a președintelui ales”, a precizat Dodon. 

Șeful statului a mai spus că până la inaugurarea președintelui ales al Republicii Moldova, miercuri, 23 de cembrie, va veni cu o adresare către cetățeni. Acesta nu a oferit însă mai multe detalii despre ce va vorbi. 

Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul a votat bugetele țării și a închis sesiunea

Totodată, președintele a informat că cele mai multe dintre legile votate în Parlament, săptămâna trecută, au fost promulgate încă în ziua de vineri. Astăzi în câteva ore, urmează să ajungă la Președinție Legea bugetului de stat și politica fiscală. 

„Le voi promulga astăzi pentru a fi publicate mâine, poimâine”, a mai spus Igor Dodon. 

Amintim, miercuri seara târziu deputații au votat bugetele țării, politica fiscală și au închis sesiunea Legislativului.

Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021) a fost aprobat de Parlament, în ședința plenară de miercuri, în cea de-a doua lectură, cu 56 de voturi. Documentul a fost elaborat de către Guvern. Proiectul de lege conține modificări ale 43 de legi, având ca obiectiv ajustarea legislației bugetar-fiscale și vamale la evoluția proceselor economice și sociale ca urmare a situației epidemiologice existente la nivel național și internațional și în vederea consolidării capacităților instituțiilor statului la colectarea veniturilor bugetare și eficientizării administrării fiscale și vamale precum și susținerii mediului de afaceri în scopul dezvoltării economice sustenabile a țării. Proiectul prevede un ansamblu de măsuri și instrumente elaborate și promovate în vederea acumulării resurselor financiare la bugetul public național care sunt indispensabile pentru satisfacerea necesităților publice, precum și constituie un instrument cu ajutorul căreia statul intervine în orientarea proceselor economice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0