Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul a votat bugetele țării și a închis sesiunea

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Miercuri seara târziu deputații au votat bugetele țării, politica fiscală și au închis sesiunea Legislativului.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Președintele legislativului, Zinaida Greceanîi, anunță că legislatorii vor fi întruniți în ședințe speciale pentru a examina moțiunea de cenzură depusă astăzi împotriva Guvernului, dar și una legată de învestirea noului președinte al țării.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon spune că va promulga legile adoptate astăzi de Parlament
Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Politica bugetar-fiscală pentru anul 2021) a fost aprobat de Parlament, în ședința plenară de miercuri, în cea de-a doua lectură, cu 56 de voturi.

Documentul a fost elaborat de către Guvern.

Proiectul de lege conține modificări ale 43 de legi, având ca obiectiv ajustarea legislației bugetar-fiscale și vamale la evoluția proceselor economice și sociale ca urmare a situației epidemiologice existente la nivel național și internațional și în vederea consolidării capacităților instituțiilor statului la colectarea veniturilor bugetare și eficientizării administrării fiscale și vamale precum și susținerii mediului de afaceri în scopul dezvoltării economice sustenabile a țării.

Proiectul prevede un ansamblu de măsuri și instrumente elaborate și promovate în vederea acumulării resurselor financiare la bugetul public național care sunt indispensabile pentru satisfacerea necesităților publice, precum și constituie un instrument cu ajutorul căreia statul intervine în orientarea proceselor economice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0