Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Suspendă sau nu Moldova zborurile spre/dinspre Regatul Unit

© Sputnik / Mihai CarausРабота на высоте
Работа на высоте - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică se va întruni astăzi în ședință pentru a decide asupra restricțiilor de călătorie dinspre/înspre Marea Britanie.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va decide astăzi măsurile de restricție de călătorie dinspre/înspre Marea Britanie. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de consilierul în comunicare la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat. Potrivit acesteia, membrii CNESP se vor întruni în ședință în contextul agravării situației epidemiologice la nivel regional, urmare a identificării unei noi tulpini a virusului Sars Cov 2 în Marea Britanie.

Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве - Sputnik Moldova
Societate
Ce spune OMS despre noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie

Contactată de Sputnik Moldova, purtătorul de cuvânt al Autorității Aueronautice Civile, Irina Bodolica a precizat că în urma deciziei Comisiei Naționale de Sănătate Publică, Autoritatea va emite o directivă prin care va informa toți operatorii de zbor, care la rândul lor vor informa pasagerii despre hotărârea CNESP. Potrivit Irinei Bodolica, Autoritatea Aeronautică Civilă a recomandat Comisiei de Sănătate Publică să ia o decizie rezonabilă, astfel încât să evite blocarea cetățenilor în aeroporturi. 

De precizat, tot mai multe state interzic zborurile din Marea Britanie după ce a fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului. Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a decis ieri suspendarea zborurilor din și către Marea Britanie. Mai mult, se va aplica carantina pentru toate persoanele care sosesc în România, din această țară.

Și Olanda interzice toate zborurile aeriene de pasageri din Regatul Unit. La fel ar putea proceda și Germania, scrie presa din această țară. Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene a convocat pentru astăzi dimineață o reuniune de urgență a statelor membre, în baza mecanismului integrat al UE pentru un răspuns politic la crize. Numărul statelor europene care impun restricții de călătorie și închid granițele aeriene este în creștere, Franța fiind ultima care a luat această decizie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0