Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ce spune OMS despre noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaЗдание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве
Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile britanice au confirmat anterior că noul coronavirus depistat în țară ar putea fi cu 70 la sută mai contagios decât varianta lui inițială.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a comentat informațiile cu privire la apariția unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie.

Organizația menționează că este în contact permanent cu Londra. Specialiștii britanici informează OMS în privința rezultatelor analizelor și cercetărilor curente.

”Vom informa statele membre și opinia publică pe măsură ce vom cunoaște mai mult despre caracteristicile acestui tip de virus și a oricăror urmări ale acestuia”, a comunicat OMS pe rețelele de socializare.

Anterior, Marea Britanie a confirmat că noul tip de coronavirus identificat în țară ar putea fi cu 70 de procente mai contagios decât cel obișnuit și impune o precauție și mai mare din partea populației. Totodată, este menționat că deocamdată nimic nu indică asupra faptului că acesta ar prezenta un pericol mai mare din punct de vedere al mortalității sau necesității spitalizării.

Pedestrians walk past a British government health information advertisement highlighting new restrictions amid the spread of the coronavirus disease (COVID-19), London, Britain - Sputnik Moldova
Noi restricții de Crăciun pentru britanici - reguli dure

Sâmbătă seară, premierul britanic Boris Johnson a anunțat că Londra și părți din sud-estul Angliei vor intra în noul nivel 4 de restricții COVID-19, care înseamnă de fapt, potrivit acestuia, lockdown. Măsurile au fost anunțate pe fundalul răspândirii noii tulpini SARS-CoV-2.

După Londra, înăsprirea măsurilor epidemice a fost anunțată de Țara Galilor și Scoția. În total, de la începutul pandemiei de coronavirus în Marea Britanie au fost confirmate peste 2 milioane de cazuri de contaminare, au murit peste 67 de mii de pacienți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0