Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scade media săptămânală a cazurilor de COVID, dar nu e motiv de bucurie

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUSpital din România, unde sunt tratați pacienți cu COVID - 19
Spital din România, unde sunt tratați pacienți cu COVID - 19 - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă numărul săptămâna de cazuri de infectări cu COVID este, în general, în descreștere, atunci rămân a fi în creștere numărul cazurilor extrem de grave, grave și al deceselor.

CHIȘINĂU, 20 dec - Sputnik. Șefa Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a prezentat situația epidemiologică din Capitală în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei.

PM Netanyahu becomes first Israeli to receive COVID vaccine - Sputnik Moldova
Video
Netanyahu, primul israelian vaccinat anti-COVID
Ea a spus că, după opt săptămâni de creștere continuă a numărului de cazuri înregistrate de COVID - 19, în sfârșit, în săptămâna trecută, a fost înregistrată o mică descreștere comparativ cu săptămâna precedentă. Dar, a precizat Tatiana Bucearschi, totuși rămân în creștere numărul de cazuri grave, cazuri extrem de grave și, din păcate, cel al deceselor.

Conform datelor prezentate de autoritățile sanitare și medicale, la nivel național avem 135 de mii 207 cazuri confirmate, iar la nivelul municipiului Chișinău - 56 de mii 764.

Dintre acestea aproape 57 de mii de cazuri confirmate în Chișinău, 40 de mii 855 de pacienți au fost tratați, iar 898 au decedat.

Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Societate
Un deputat din Moldova, internat în stare gravă cu COVID - 19
Potrivit Tatianei Bucearschi, o problemă gravă este numărul tot mai mare al medicilor care se infectează cu coronavirus. "Avem tot mai puțini lucrători medicali, pentru că și ei se infectează, și nu atât la locul de muncă, cât comunitar. Avem o criză foarte mare de lucrători medicali", a spus ;efa Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a municipiului Chișinău.

La 1172 de paturi care sunt deschise și 200 de paturi de triaj, sunt internați total 996 de pacienți confirmați. Dintre care 56 de pacienți sunt în stare foarte gravă, iar dintre aceștia, 5 pacienți sunt intubați. În același timp, 331 de pacienți se află în stare gravă, iar 58 de pacienți - în stare medie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0