Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protestele fermierilor continuă: De la Tudora spre Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori, 18 decembrie 2020
Protest agricultori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
O coloană formată din mai multe tractoare ale fermierilor din sud-estul țării pornește spre Chișinău. Agricultorii vor organiza o npuă acțiune de protest.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Mai mulți fermieri din sud-estul țării s-au adunat cu tehnica agricolă la Tudora, Ștefan Vodă, de unde vor merge în coloană spre Căușeni, iar de acolo spre Chișinău. Informația a fost publicată pe rețelele de socializare. Fermierii susțin că, în cazul în care autoritățile nu vor da curs solicitărilor, în zilele următoare vor bloca drumurile naționale.

Протест аграриев в Кишиневе 17 декабря 2020 года - Sputnik Moldova
Politică
Agricultorii promit să revină marți în Piață: Vor bloca străzile, vămile și Aeroportul

Agricultorii din raionul Căușeni au comunicat pentru Sputnik Moldova că luni, 21 decembrie, liderii agricultorilor protestatari vor mai purta sau vor încerca să poarte negocieri cu guvernanții. În cazul în care acestea vor fi fără rezultat, atunci marți agricultorii vor relua acțiunile de protest. Un fermier din Căușeni spune că acesta este cel mai probabil scenariu, dat fiind faptul că autoritățile nu par dispuse să îndeplinească toate revendicările de bază ale agricultorilor.

Totodată, unul dintre liderii agricultorilor, Ion Plămădeală, a declarat pentru Sputnik Moldova că fermierii nu renunță proteste. El a precizat că astăzi agricultorii din toate raioanele protestează în mod individual, iar mâine, la ora 10.00, aceștia vor fi din nou, cu tehnica agricolă, în Piața Marii Adunări Naționale.

Anterior, agricultorii au anunțat că vor pune presiune pe acest Guvern ca să ia o decizie favorabilă pentru ei. Ei afirmă că sunt gata să blocheze Parlamentul, Guvernul, vămile și Aeroportul.

Precizăm că până în acest moment, fermierii au obținut de la autorități ca TVA în agricultură să rămână la 8%, ca și în anul 2020, însă spun că doar li s-a promis că în urma anulării ”legii miliardului” vor primi despăgubiri în sumă de trei mii de lei la hectar la culturile din grupa a doua afectate de secetă, însă nu este scris negru pe alb că așa se va întâmpla într-adevăr.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0