Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Primakov: Suntem îngrijorați de evenimentele din țările fostei URSS

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaПленарное заседание Госдумы РФ
Пленарное заседание Госдумы РФ   - Sputnik Moldova
Abonare
Rossotrudnicestvo, AFAE și Rosmolodej au aprobat luni un plan comun de acțiuni în vederea promovării imaginii Federației Ruse în exterior.

CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Rossotrudnicestvo, Agenția Federală pentru Afaceri Etnice (AFAE) și Rosmolodej au semnat o foaie de parcurs pentru implementarea politicii naționale de stat a Rusiei.

Potrivit șefului Rossotrudnicestvo Evgheni Primakov, în 2021 în primul rând se va acorda atenție țărilor din vecinătatea apropiată.

”În primul rând, se va acorda atenție statelor CSI, vecinătății apropiate, spațiului fostei Uniuni Sovietice. Acestea sunt țări cu care avem un destin istoric comun. Nu putem rămâne indiferenți. Ne facem griji pentru tot ce se întâmplă acolo. Mai mult, acest lucru se reflectă în conceptul politicii externe a Rusiei, în prioritățile sale. Desigur, vecinătatea apropiată în primul rând", a spus Primakov, răspunzând la întrebarea corespondentului Sputnik.

Documentul a fost elaborat la inițiativa Rossotrudnicestvo, în baza Strategiei politicii naționale de stat a Rusiei până în 2025.

Евгений Примаков - Sputnik Moldova
Rusia
Primakov: Cum se va constitui cooperarea Rusiei cu preşedintele Maia Sandu

"Pe fondul unor probleme interetnice nesoluționate care au apărut în multe țări ale lumii, abordarea Rusiei de a consolida pacea și armonia interetnică devine deosebit de importantă", a declarat Igor Barinov, șeful AFAE.

Agențiile intenționează să organizeze diferite evenimente în străinătate care să modeleze imaginea Rusiei peste hotare ca stat multinațional și multiconfesional. Planul, printre altele, prevede măsuri de promovare în străinătate a etno-turismului rusesc și a meșteșugurilor de artă populară.

„Acest lucru este foarte important pentru noi din punctul de vedere al cooperării internaționale de tineret. Se poate încerca mult timp să se interzică tinerilor să comunice, dar, așa cum arată viața, evenimentele concrete, de exemplu Festivalul Mondial al Tinerilor și Studenților, acest lucru nu poate fi realizat. Acest tip de comunicare internațională este o cale directă către inimile colegilor noștri din străinătate”, a declarat șeful Rosmolodej Alexandr Bugaev.

De asemenea, evenimentele comune se vor pregăti pentru Conferința mondială privind dialogul interreligios și interetnic, care va avea loc în Rusia în 2022 cu sprijinul ONU, UNESCO, Uniunea interparlamentară și Alianța Civilizațiilor din cadrul ONU.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0