Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O coloană de tractoare se îndreaptă spre postul vamal Leușeni

© Sputnik / Mihai CarausПротест аграриев в Кишиневе у правительства
Протест аграриев в Кишиневе у правительства - Sputnik Moldova
Abonare
Postul vamal Leușeni ar putea fi blocat de către mai mulți agricultori care se îndreaptă încolo cu tractoarele în coloană. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către fermierul Ion Plămădeală din raionul Leova.

CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Agricultorul Ion Plămădeală a confirmat în seara zilei de marți pentru corespondentul Sputnik Moldova că un grup de fermieri se îndreaptă în coloană cu tehnica agricolă spre punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Acolo agricultorii vor protesta împotriva politicii fiscale și vamale pentru anul 2021. 

Полиция - Sputnik Moldova
Societate
Și transportatorii reiau protestele: Vin cu mașinile la Parlament

Ion Plămădeală afirmă că se ia în calcul și varianta blocării punctului de trecere, în cazul în care autoritățile nu vor da curs solicitărilor lor. Totuși, el spune că aceasta ar fi o măsură extremă și nu și-ar dori să se ajungă la acest lucru.

„Sperăm să nu ajungem la asta, să oprim oamenii și mașinile care vin pe drum de la mii de kilometri. Dar vedeți că nu ne ascultă nimeni”, a declarat Ion Plămădeală pentru Sputnik Moldova. 

Mai devreme și fermierii din sud-estul țării au pornit în coloană cu tehnica agricolă spre Chișinău. Ei au anunțat că vor organiza mâine o nouă acțiune de protest, iar în cazul în care autoritățile nu vor da curs solicitărilor lor în zilele următoare vor bloca drumurile naționale.

Precizăm că, până în acest moment, fermierii au reușit să convingă autoritățile să păstreze TVA-ul în agricultură la nivelul de 8%, așa cum este în anul 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0