Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vom avea pâine în 2021? Ce spune ministrul Agriculturii

© Sputnik / Rodion ProcaIon Perju
Ion Perju - Sputnik Moldova
Abonare
În anul 2020 am avut o roadă modestă de grâu din cazua secetei și altor condiții meteorologice nefavorabile. Care sunt prognozele pentru anul 2021?
Vom avea pâine în 2021? Ce spune ministrul Agriculturii

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", ministrul Agriculturii, Ion Perju, a asigurat cetățenii că nu vor duce lipsă de pâine în anul viitor. Pentru asigurarea securității alimentare țara are nevoie de 300-350 mii tone grâu. Această cifră este în conformitate cu numărul populației.

"Vom avea pâine în 2021. La momentul actual, cunoaștem că avem semănate peste 400 de mii de hectare cu grâu, iar peste 300 de mii de hectare este grâu de toamnă. Avem o toamnă bună din punct de vedere climateric și securitatea alimentară va fi asigurată", a precizat el.

Ministrul Agriculturii mai spune că autoritățile muncesc la un plan pentru dezvoltarea sectorului agricol. În 2021, Fondul de Subvenționare în Agricultură va fi de 1 miliarde 100 de mii de lei, dar nu este exclus că acesta va fi suplimentat. Cei mai mulți bai vor fi oferiți în sectorul zootehnic, horticultură și pentru sistemele de irigație.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0