Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Diana Crudu: Protestele agricultorilor sunt justificate

© Sputnik / OsmatescoDiana Crudu
Diana Crudu - Sputnik Moldova
Abonare
Organizatoarea mai multor târguri agricole Diana Crudu a vorbit despre activitatea și speranțele agricultorilor moldoveni în contextul desfășurării protestelor în centrul Capitalei.
Diana Crudu: Protestele agricultorilor sunt justificate

Activista civică Diana Crudu susține că protestele agricultorilor sunt justificate. Potrivit ei, anul 2020 este anul supraviețuirii pentru fermierii moldoveni, iar susținerea statului este esențială în aceste momente de cumpănă.

"A fost cel mai greu an pentru agricultori, iar solicitările și cerințele acestora așa și nu au fost îndeplinite de către autorități, motiv pentru care sunt nevoiți să iasă în stradă și să protesteze. Agricultorii merită suportul, întrucât ani la rând au generat venituri colosale la bugetul de stat", a declarat pentru Sputnik Diana Crudu.

Potrivit ei, producția agricolă anuală a Republcii Moldova este de 40 miliarde de lei, ceea ce generează la bugetul statului venituri de 4 miliarde de lei.

Протест аграриев в Кишиневе 17 декабря 2020 года - Sputnik Moldova
Politică
Agricultorii promit să revină marți în Piață: Vor bloca străzile, vămile și Aeroportul

Exportul produselor agricole și aliementare constituie 45 la sută din totalul exporturilor moldovenești, iar agricultura asigură jumătate din exporturile și intrările de valută în țară.

De exemplu, industria prelucrătoare - cea mai mare ramură economică din Moldova ce generează anual venituri de 12 miliarde de lei la bugetul public național, nu ar putea exista fără agricultură.

De asemenea, 60 la sută din populația din mediul rural este antrenată în domeniul agricol. Astfel, aproximativ 430 de mii oameni de la sate sunt dependenți de aceste activități.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0