Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce i-a învățat pandemia pe moldoveni

© Sputnik / Rodion ProcaZinaida Gribincea
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia a afectat practic toate laturile vieții. Anume în acest timp au ieșit la iveală mai multe stări cu care se confruntă oamenii. Specifice perioadei sunt tulburările emoționale – anxietatea, stresul și stările depresive.
Ce i-a învățat pandemia pe moldoveni

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", psihologul Zinaida Gribincea a remarcat faptul că pandemia, în special perioada de carantină și izolare, au fost un adevărat șoc pentru oameni. Cele mai vulnerabili sunt persoanele predispuse la stări depresive și cei care nu au încercat să se adapteze noilor condiții.

"Am fost nevoiți să ne adaptăm din mers - condiții de lucru de acasă, studii la distanță etc. Pentru unii a fost o provocare, pentru alții - un pas spre schimbări importante în viață", a subliniat psihologul.

Zinaida Gribincea susține că din orice situație stresantă este important să extragem lucruri benefice. De exemplu, anume în această perioadă pandemică moldovenii au învățat să fie mai flexibili, mai creative și ingenioși.

Andrei Eșanu - Sputnik Moldova
Protejați-vă sănătatea! Anxietatea – mai pronunțată în pandemie

"Pandemia a răscolit resursele noastre interioare, este o testare a capacității omului de a se adapta la schimbare. Dacă privim lucrurile din această perspectivă, atunci cu siguranță starea psiho-emoțională va fi mai bună", a subliniat interlocutoarea.

Psihologul a menționat că în această perioada este importantă susținerea celor apropiați, iar în cazul în care oamenii nu reușesc să facă față stărilor distructive, să apeleze la ajutorul specialiștilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0