Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CC nu a suspendat acțiunea legii care reglementează statutul limbii ruse

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Конституционного суда Молдавии
Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Legea cu privire la Funcționarea Limbilor pe Teritoriul Republicii Moldova a fost contestată la Curtea Constituțională a Moldovei de către deputatul Octavian Țîcu.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Curtea Constituțională (CC) a respins sesizarea deputatului Octavian Țîcu, reprezentant al Partidul Unității Naționale, privind suspendarea Legii cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Repiblicii Moldova, votată de deputații socialiști și cei ai platformei ”Pentru Moldova” pe data de 16 decembrie curent.

Curtea a stabilit că, la momentul examinării, nu au fost constatate motive pentru a suspenda acțiunii legii.

”Autorul cererii nu a prezentat argumente prin prisma eventualelor prejudicii şi consecinţe negative iminente şi ireparabile ale aplicării Legii contestate”, este menționat în decizia CC.

Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Politică
Comentariul Moscovei după ce limba rusă a obținut statut special în Moldova
Amintim că deputatul Octavian Țîcu a contestat vineri, 18 decembrie, la Curtea Constituțională  Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova, solicitând să fie verificată constituționalitatea acesteia.

Tot vineri, ceva mai devreme, legea respectivă a fost promulgată de președintele în exercițiu al țării, Igor Dodon.

Parlamentul a adoptat pe 16 decembrie, cu 55 de voturi ale deputaților socialiști și Pentru Moldova, Legea cu privire la Funcționarea Limbilor pe Teritoriul Republicii Moldova, care îi redă limbii ruse statutul de limbă de comunicare interetnică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0