Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comentariul Moscovei după ce limba rusă a obținut statut special în Moldova

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Rusă salută adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a legii privind schimbarea statutului limbii ruse pe teritoriul țării noastre. Despre aceasta a vorbit Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin a declarat că, odată cu aprobarea legii prin care limbii ruse i se atribuie statutul de limbă interetnică în Republica Moldova, în țară au fost eliminate obstacolele de până acum, iar cetățenii vor comunica în limba pe care o doresc, transmite RIA Novosti.

”Am vorbit despre limba rusă de multe ori: într-un fel sau altul, rusa se vorbește în spațiul fostei Uniuni Sovietice, este o necesitate firească - utilizarea limbii ruse de către populația țărilor din fosta Uniune Sovietică. Prin urmare, este binevenit atunci când unele obstacole sunt eliminate, astfel încât cetățenii să vorbească limba pe care o doresc", a spus Dmitri Peskov.  

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Zi fierbinte în Parlament: Retrospectiva evenimentelor de astăzi
În data de 3 decembrie, cu votul majorității parlamentare, a fost votat în prima lectură proiectul de lege privind funcționarea limbilor, care îi redă limbii ruse statutul de limbă de comunicare interetnică.

Inițiativa de a înregistra în Parlament noua lege „despre funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova”, în care rusa recapătă statutul de limbă de comunicare interetnică, a venit din partea președintelui în exercițiu, Igor Dodon.

Legea anterioară, adoptată la 1 septembrie 1989, a fost declarată „învechită” de Curtea Constituțională în iunie 2018.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0