Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Transportatorii ies în stradă pentru a se solidariza cu agricultorii - detalii

© Sputnik / Mihai CarausAgricultorii au blocat strada
Agricultorii au blocat strada - Sputnik Moldova
Abonare
Transportatorii anunță un marș de protest, prin care se alătură protestului fermierilor îndreptat ”împotriva unei politici bugetare antipopulare și antieconomice”.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Încă de la prima oră, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat că se solidarizează cu protestul fermierilor. Transportatorii se vor aduna în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt, cu mașini și microbuze, și de acolo, în coloană, se vor îndrepta spre Parlament, unde vor participa la un miting comun.

”Îndemnăm pe această cale ca patronatele din alte ramuri, în special din ramurile economiei care au fost grav afectate de criza pandemică (Turism, HORECA ș.a.) să se alăture protestului inițiat de agricultori. Pentru a ne apăra businessul și a menține locurile de muncă a angajaților noștri ne-a rămas doar calea protestelor împotriva indiferenței și incompetenței funcționarilor publici cărora le achităm salarii”, precizează președintele Consiliului APOTA Oleg Alexa printr-un comunicat.

Totodată acesta spune că trebuie să urmeze exemplul agricultorilor, cacă doresc ca în anul 2021 să fie prevină creșterea poverii fiscale pe fundalul unei reduceri drastice a veniturilor, concedierile și falimentările în masă.

Solicitat de Sputnik Moldova, Oleg Alexa a declarat că transportatorii se vor aduna în centrul Capitalei și se vor deplasa spre Parlament pentru a protesta.

”Pe la Ștefan cel Mare și Sfânt, ne vom aduna toți din toate direcțiile, la 11:30, și ne vom deplasa spre Parlament, unde se va forma coloana”, a declarat Alexa.

Общественный транспорт  - Sputnik Moldova
Societate
Transportatorii anunță grevă generală – detalii
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) precizează că își exprimă solidaritatea cu acțiunile de protest inițiate și desfășurate de către Federația Națională a Fermierilor din Moldova și de către susținătorii acesteia, îndreptate împotriva unei politici bugetare antipopulare și antieconomice.

APOTA împărtășește viziunea reprezentanților sectorului agricol privind necesitatea adoptării urgente a măsurilor bugetar-fiscale îndreptate pentru menținerea activităților din sectoarele economiei, precum și menținerea locurilor de muncă și condamnă atitudinea cinică și batjocoritoare a guvernări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0