Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Liderul rus a îndemnat CSI să apere adevărul despre Marele Război pentru Apărarea Patriei

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в онлайн-заседании Совета глав государств СНГ
Президент РФ В. Путин принял участие в онлайн-заседании Совета глав государств СНГ  - Sputnik Moldova
Abonare
Participanții la reuniunea online de astăzi a Consiliului șefilor de stat din CSI au discutat despre conservarea memoriei istorice.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, a îndemnat statele CSI să se solidarizeze în apărarea adevărului despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, relatează RIA Novosti.

Сотрудники правоохранительных органов и участники акции протеста в Минске - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre situația din spațiul post-sovietic

Liderul rus a făcut declarația la o ședință a Consiliului șefilor de stat din țările ce formează Comunitatea Statelor Independente.  

„Le suntem recunoscători partenerilor din organizație pentru sprijinul acordat inițiativelor înaintate de Rusia pe platformele internaționale în ceea ce privește păstrarea adevărului istoric și contracararea justificării nazismului, în toate manifestările sale. Sunt convins că este necesar să continuăm să acționăm solidar, apărând memoria eroismului popoarelor noastre, care a avut prețul sacrificiilor uriașe și irecuperabile ce au salvat lumea de agresiune”, a spus liderul rus.

Vladimir Putin a subliniat că „Marea Victorie nu numai că a adus pacea, ci a făcut posibilă stabilirea unei baze solide pentru ordinea mondială modernă”.

Președintele rus s-a referit la  rescrierea istoriei și în cadrul unei mari conferințe de presă din 17 decembrie. El a reamintit că Adunarea Generală a ONU a adoptat o decizie care condamnă glorificarea nazismului.

„Ne mândrim cu țara noastră și cu istoria ei. Și vom face totul pentru a ne asigura că această mândrie merge cu noi prin viață și le este transmisă copiilor noștri”, a subliniat președintele Federației Ruse.

Reuniunea de astăzi a Consiliului șefilor de stat din CSI a fost prezidată de Republica Uzbekistan.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0