Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Moțiunea împotriva Guvernului Chicu nu va trece

Abonare
Igor Dodon susține că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu nu are nicio șansă să fie votată și va cădea.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Președintele în exercițiu Igor Dodon susține că moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Chicu de către opoziție a fost depusă regulamentar și trebuie dezbătută în plenul Parlamentului.

Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Politică
Deputații au înaintat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu
Întrucât a fost închisă sesiunea legislativului, săptămâna viitoare Biroul permanent se va întruni și va anunța că urmează o ședință specială. 

”Trebuie cel puțin două ședințe speciale: una pentru moțiune și alta pentru investirea Maiei Sandu. Moțiunea de cenzură este un drept al deputaților atunci când vor să ceară demisia unui guvern. Eu am semnat 4-5 astfel de moțiuni și ne-a reușit să dăm jos câteva Guverne: Filat, Gaburici, Streleț. Această moțiunea depusă recent poate fi dezbătută peste trei zile la prima ședință a Parlamentului de săptămâna viitoare. În opinia mea, această moțiune nu are nicio șansă să fie votată, nici cvorum nu va fi și moțiunea va cădea”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a dat de înțeles că săptămâna viitoare urmează niște evenimente importante în societate, fără să ofere prea mule informații.

”Săptămâna viitoare va fi una foarte și foarte interesantă, inaugurarea președintelui este un eveniment istoric, dar vor fi și alte evenimente nu mai puțin istorice, dar după 24-25 decembrie, toată responsabilitatea din țară este pe noul președinte ales și îi urmăm succes, o vom ajuta cu ce putem”, a spus Igor Dodon.

În data de 16 decembrie, deputații PAS, PPDA și PDM au înaintat moțiunea de cenzură care a fost semnată astăzi de 34 de deputați. Celei trei partide de opoziție au cerut demisia Guvernului pe motiv că Executivul nu face față provocărilor zilei: pandemia de coronavirus și criza economică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0