Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Asigurarea culturilor agricole, obligatorie pentru fermieri

© Sputnik / OsmatescoIon Perju
Ion Perju - Sputnik Moldova
Abonare
Producătorii agricoli care beneficiază de subvenții vor fi obligați să-și asigure culturile agricole. Ministerul Agriculturii este în proces de elaborare a unui proiect de lege în acest sens.
Asigurarea culturilor agricole, obligatorie pentru fermieri

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a declarat că instituția de resort este în proces de elaborare a unor modificări pe care își doresc să le propună la Legea cu privire la principiile subvenționării în agricultură și Regulamentul de subvenționare.

Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Politică
Mudreac: Două revendicări ale fermierilor au fost îndeplinite
Potrivit oficialului, în Republica Moldova s-a extins spectrul de asigurări, iar companiile oferă pachete de asigurări mult mai favorabile pentru producătorii agricoli. Pe viitor se va asigura nu doar cantitatea, dar și calitatea produselor.

"Prin modificările pentru anii viitori, vom propune ca asigurarea să fie o cerință obligatorie, cel puțin acolo unde statul subvenționează, întrucât aceasta este o investiție a statului în sector", a remarcat invitatul.

Ion Perju a mai adăugat că prin fondul de subvenționare, până nu demult, se acoperea până la 50 la sută din prima de asigurare. În prezent, prin legea aprobată recent, statul va acoperi 70 la sută din asigurare, a conchis ministrul Agriculturii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0