Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultorii: Au expirat cele 24 de ore, deputații tac

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori, 18 decembrie 2020
Protest agricultori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii protestatari susțin că au trecut 24 de ore, ultimul termen pe care l-au dat parlamentarilor pentru a le îndeplini cea mai importantă revendicare - să le achite câte 3 mii de lei despăgubiri pentru fiecare hectar afectat la culturile de grupa a doua.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Agricultorii protestatari au venit cu ultimul apel către parlamentari.

”Mai rog încă o dată deputații din fracțiunile parlamentare care au participat cu noi joi la discuții, să vină și să ne dea o explicație”, a precizat agricultorul Sergiu Stefanco. 

Protest agricultori - Sputnik Moldova
Societate
Agricultorii, ultimul termen pentru guvernanți: 24 de ore
Agricultorii susțin că mai așteaptă câteva minute ca deputații să vină cu un răspuns în fața protestatarilor. 

”Ne-am dorit să venim cu răspunsuri clare, dar noi nu i-am găsit în Parlament. În această situație, ei nu au ce ne spune căci Legea miliardului nu a fost promulgată, trebuie să avem răbdare, fiindcă dacă legile sunt promulgate, poate Guvernul va veni cu modificări. Deja să facem presiunile la buget, ca să fie identificați bani”, a spus Vasile Mîrzenco, director executiv al  Federația Națională a Fermierilor din Moldova.

În cazul în care deputații nu vor veni azi cu soluții, agricultorii spun că marți vor ieși din nou la protest, însă de această dată nu vor veni singuri în fața Parlamentului.

”Luni va avea loc ședința Biroului Permanent care va decide data ședinței Parlamentului, iar deputații ar putea readuce pe masa discuției subiectul legat de politica bugetar-fiscală. Luni ne dați o zi de rezervă și marți, împreună cu cu HoReCa, veteranii de război, transportatorii ne adunăm aici și luăm decizia să vedem cum procedăm în continuare”, a declarat agricultorul Ion Plămădeală.

Fermierii au obținut de la autorități ca taxa TVA în agricultură să rămână la 8%, ca și în anul 2020, însă spun că doar li s-a promis că în urma anulării ”legii miliardului” vor primi despăgubiri în sumă de 3 mii de lei la culturile din grupa a doua afectate de secetă, însă nu este scris negru pe alb că așa se va întâmpla într-adevăr.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0