Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultorii, ultimul termen pentru guvernanți: 24 de ore

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori
Protest agricultori - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii le-au dat parlamentarilor ultimul termen pentru a le îndeplini cea mai importantă revendicare - să le achite câte 3 mii de lei despăgubiri pentru fiecare hectar afectat la culturile de grupa a doua.

CHIȘINĂU, 17 dec- Sputnik. În timpul discuțiilor dintre grupul de inițiativă din rândul fermierilor și deputații din Parlament, agricultorii au anunțat că le mai dau parlamentarilor 24 de ore pentru a veni cu soluții clare pentru ei. 

”Vă mai dăm 24 de ore ca să veniți cu promisiuni clare că agricultorii vor primi 3 mii de lei despăgubiri pentru culturile de grupa a doua afectate de secetă, în caz contrar vom recurge la acțiuni mult mai dure. Pe noi nu ne interesează de unde și cum vor lua bani, nu ne privește pe noi. Până mâine să avem claritatea când și cum vom primi acești 3 mii de lei. Dumnealor ne-au promis că vor veni cu un răspuns clar”, a declarat agricultorul Sergiu Stefanco. 

Agricultorii spun că nu au de gând nici azi să plece acasă și vor continua să protesteze pașnic. Mâine, la ora 11:00, se vor aduna din nou în număr mare în fața Legislativului și vor aștepta răspunsul autorităților. 

Ion Perju Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului - Sputnik Moldova
Politică
Perju, despre protestul agricultorilor: Nu au deja motive să manifesteze
”Noi agricultorii am demonstrat că lucrurile pot fi schimbate în această țară și mâine vom demonstra că fără revendicările noastre îndeplinite nu plecăm de aici. Noi înapoi nu dăm. Până mâine vă rog să nu facem niciun pas înapoi”, a menționat agricultorul Sergiu Stefanco. 

Fermierii au obținut de la autorități ca taxa TVA în agricultură să rămână la 8%, ca și în anul 2020, însă spun că doar li s-a promis că în urma anulării ”legii miliardului” vor primi despăgubiri în sumă de 3 mii de lei la culturile din grupa a doua afectate de secetă, însă nu este scris negru pe alb că așa se va întâmpla într-adevăr.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a menționat în cadrul emisiunii "ATITUDINI" de la Sputnik Moldova că fermierii nu ar mai avea motive să protesteze în centrul Capitalei și manifestațiile lor denotă faptul că au mai mari interese politice decât economice. La fel, Perju a precizat că peste 400 de mii de hectare de porumb și floarea-soarelui au fost afectate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0