Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre ”Nord Stream-2”: este aproape finalizat

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaЕжегодная пресс-конференция президента РФ В. Путина
Ежегодная пресс-конференция президента РФ В. Путина  - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul tradiționalei conferințe de presă anuale, președintele rus a vorbit despre presiunea exercitată de SUA asupra Europei în cazul proiectului conductei de gaz ”Nord Stream-2” și despre perspectivele finalizării acestuia.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Potrivit lui Putin, ”Nord Stream-2” este un proiect profitabil pentru economiile germană și europeană per ansamblu, deoarece achiziționarea sursei de energie la un preț cu 20% mai mare decât gazul din țeava care vine din Rusia ar însemna o scădere a competitivității economiei.

"Acest lucru este în conformitate cu interesele naționale ale Europei și Germaniei", a spus președintele rus.

De asemenea, el a menționat că reprezentanții economiei germane sunt conștienți de acest lucru, precum și conducerea Germaniei, care încearcă să nu se amestece în acest proiect pur economic, dar adoptă totuși o poziție deschisă pentru a-l susține.

Трубы для строительства газопровода Северный поток — 2 в порту Мукран, Германия - Sputnik Moldova
Nava de instalare a țevilor ”Nord Stream-2”, mai aproape de locul lucrărilor

Liderul rus și-a exprimat speranța că lucrările de instalare a țevilor, aflate la etapa finală, vor fi finalizate în curând. Însă acest lucru se va putea întâmpla dacă SUA nu va exercita presiuni asupra partenerilor europeni din cauza ”Nord Stream-2”.

"Sper că noua administrație își va trata partenerii, aliații cu respect, nu va insista ca aceștia să neglijeze interesele lor naționale și se va întoarce la regimul concurenței loiale pe piețele mondiale", a declarat Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0