Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Artur Gumeniuc pleacă din funcția de vicedirector SIS - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariСИБ SIS
СИБ SIS - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serviciul de Informații și Securitate rămâne fără director adjunct. Începând cu 18 decembrie, Artur Gumeniuc nu va mai ocupa această funcție, pe care a deținut-o mai bine de un an de zile.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Artur Gumeniuc a fost eliberat din funcția de director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova. Decretul șefului statului va fi publicat în ediția de vineri a Monitorului Oficial.

”Potrivit documentului, în temeiul art. 13 alin. (4) din Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, președintele Republicii Moldova decretează: Artur Gumeniuc se eliberează din funcția de director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova”.

Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Cine trebuie să controleze SIS: Parlamentul sau Președinția?
Decretul intră în vigoare la data semnării.

Artur Gumeniuc a fost numit în funcția de director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate de către Parlamentul Republicii Moldova, în data de 25 iunie 2019, la propunerea directorului Serviciului de Informații şi Securitate, Alexandr Esaulenco.

În 16 martie 2020, prin Decretul președintelui Republicii Moldova i-a fost conferit gradul special de general-maior al SIS.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0