Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă o fracțiune parlamentară intenționează să sesizeze Înalta Curte

© Sputnik / Miroslav RotariSala de ședințe Parlament
Sala de ședințe Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații PAS au declarat într-un briefing că legile adoptate miercuri de Parlament sunt neconstituționale și că intenționează să sesizeze Curtea Constituțională. Ei au criticat proiectele votate ieri.

CHIȘINĂU 17 dec - Sputnik. Deputații PAS au criticat mai multe legi votate miercuri de către deputații PSRM, platforma ”Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR”. Astfel, ei intenționează să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la unele legi importante adoptate aseară. Deputatul PAS Dan Perciun a vorbit despre proiectul de lege ce vizează reducerea vârstei de pensionare și a menționat că, în contextul situației economice din țară, această lege va duce la micșorarea pensiilor. 

Andrian Candu - Sputnik Moldova
Politică
”PRO Moldova” intenționează să sesizeze Curtea Constituțională

Totodată, Perciun a vorbit și despre modificările adoptate miercuri din domeniul farmaceutic. Deputatul este de părere că astfel vor crește prețurile la unele medicament, iar acestea vor fi comercializate oriunde, ceea ce va pune în pericol viața și sănătatea cetățenilor. 

„Noi considerăm că legile care au fost votate ieri pun în pericol sănătatea oamenilor, vor duce la creșterea prețului la medicamentele fără rețetă, medicamentele compensate vor dispărea treptat din farmacii. De asta, vom face tot ce ne stă în puteri ca să oprim aceste legi”, a menționat deputatul PAS Dan Perciun.

În cadrul briefing-ului susținut la Parlament, deputații PAS au criticat și politica bugetar-fiscală votată ieri. 

„Nu excludem că noi vom depune sesizări la Curtea Constituțională pe aceste legi neconstituționale. Ar trebui să coordonăm acțiunile noastre cu alți colegi din Parlament așa încât să nu ne călcăm pe picioare și să nu repetăm sesizările depuse. Nicidecum nu trebuie să lăsăm ca aceste legi adoptate cu încălcarea Constituției să rămână în vigoare”, a precizat deputatul PAS Sergiu Litvinenco. 

Amintim că și președintele grupului parlamentar PRO Moldova, Andrian Candu, a anunțat că intenționează să sesizeze Curtea Constituțională în privința unor legi votate miercuri în Parlament. El susține că acestea vin doar să destabilizeze situația din țară.

Miercuri, în ședința Legislativului, deputații au adoptat proiectele de legi cu privire la abrogarea ”legii miliardului”, diminuarea vârstei de pensionare, cu privire la funcționarea limbilor, pachetul de legi privind Găgăuzia, politica bugetar-fiscală pentru anul 2021, dar și bugetul pentru anul 2021. Astfel, la miezul nopții deputații au încheiat sesiunea parlamentară din această toamnă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0