Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”PRO Moldova” intenționează să sesizeze Curtea Constituțională

© Sputnik / Miroslav RotariAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele grupului parlamentar PRO Moldova, Andrian Candu, anunță că intenționează să sesizeze Curtea Constituțională în privința unor legi votate miercuri în Parlament. El susține că acestea vin doar să destabilizeze situația din țară.

CHIȘINĂU 17 dec - Sputnik. Președintele grupului parlamentar PRO Moldova a anunțat într-un briefing la Parlament că intenționează să sesizeze Curtea Constituțională referitor la unele legi ce au fost votate miercuri 16 decembrie, de către deputați. Mai mult, Candu susține că unele legi vin doar să destabilizeze situația din țară și sunt îndreptate împotriva cetățenilor Republicii Moldova. 

Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip: S-au trecut toate liniile roșii

„Noi, cei din PRO MOLDOVA vom face o analiză bună a consecințelor, inclusiv a efectelor care le aduc legile votate ieri și zilele trecute asupra economiei și în general a intereselor Republicii Moldova. Examinăm motivele de a sesiza Curtea Constituțională referitor la anularea legii miliardului, a tot ce înseamnă lupta de protecție cu propaganda și dezinformarea în Codul Audiovizualului, legea care promovează limba rusă și multe alte legi care au fost aprobate zilele trecute. Analizăm fundamentarea cu care am putea merge în fața Înaltei Curți și a opri pe cale legală acest dezmăț”, a susținut Andrian Candu. 

În cadrul briefing-ului, Andrian Candu a criticat unele proiecte de legi ce au fost votate ieri, dar și modul în care au fost votate, la miez de noapte, spunând că „toate au trecut pe bandă rulantă”. 

Amintim că ieri, în ședința Legislativului, deputații au adoptat proiectele de legi cu privire la abrogarea ”legii miliardului”, diminuarea vârstei de pensionare, cu privire la funcționarea limbilor, pachetul de legi privind Găgăuzia, politica bugetar-fiscală pentru anul 2021, dar și bugetul pentru anul 2021. Astfel, la miezul nopții deputații au încheiat sesiunea parlamentară din această toamnă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0