Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultori: Eliberați strada - lăsați locuitorii Chișinăului să ajungă acasă

© Sputnik / Crina BaleaNu toți protestatarii vor să elibereze strada
Nu toți protestatarii vor să elibereze strada - Sputnik Moldova
Abonare
Sergiu Stefanco, agricultorul care face parte din grupul de inițiativă din rândul fermierilor, îndeamnă oamenii să deblocheze bulevardul Ștefan Cel Mare, ca locuitorii Chișinăului să poată circula.

CHIȘINĂU, 17 dec - Sputnik. Se pare că astăzi protestează nu doar agricultorii, ci și alți cetățeni care au decis să-i susțină pe fermieri, dar și oameni nemulțumiți de actuala guvernare. Fermierii au eliberat strada, nu însă și ceilalți manifestanți. În acest context, unul dintre producători a făcut apel către protestatari.

”Noi am stabilit niște întâlniri, aveți răbdare și eliberați traseul, lăsați oamenii din Chișinău să ajungă la familiile lor”, a declarat agricultorul Sergiu Stefanco. 

Într-un final, oamenii au fost de acord să elibereze o bandă de circulație. La ora 14:30, grupul de inițiativă din rândul fermierilor ar urma să poarte discuții cu deputații PSRM și cei de la grupul Pentru Moldova.

Ion Perju Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului - Sputnik Moldova
Politică
Perju, despre protestul agricultorilor: Nu au deja motive să manifesteze
Agricultorii susțin că au obținut de la autorități ca taxa TVA în agricultură să rămână la 8%, ca și în anul 2020, însă spun că doar li s-a promis că în urma anulării ”legii miliardului” vor primi despăgubiri în sumă de 3 mii de lei la culturile din grupa a doua afectate de secetă, însă nu este scris negru pe alb că așa se va întâmpla într-adevăr.

Azi, deputații socialiști au declarat la briefing de presă că agricultorii sunt dezinformați, motiv pentru care continuă să protesteze și astăzi în fața Parlamentului, iar ministrul Agriculturii, Ion Perju, a menționat în cadrul emisiunii "ATITUDINI" de la Sputnik Moldova că fermierii nu ar mai avea motive să protesteze în centrul Capitalei și manifestațiile lor denotă faptul că au mai mari interese politice decât economice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0