Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii au oferit detalii despre bugetele pentru 2021

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații socialiști au susținut astăzi o conferință de presă în care au oferit detalii despre bugetele pentru 2021, adoptate aseară. Ei au menționat că la adoptarea Bugetului de stat s-a ținut cont și de revendicările agricultorilor-protestatari.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Deputatul PSRM Vladimir Golovatiuc a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că investițiile capitale în infrastructură vor atinge în anul 2021 o cifră record de peste 2 miliarde de lei, conform Bugetului de stat votat în ajun de Parlament.

PSRM  - Sputnik Moldova
Politică
Ce spun deputații PSRM despre protestul agricultorilor: ”Sunt dezinformați”

În 2021, potrivit lui Golovatiuc, vor continua investițiile de stat în proiectele de reabilitare a infrastructurii drumurilor, construcției sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare și iluminare a localităților.

„La cele 1,6 miliarde de lei prevăzute în Bugetul de stat pentru anul 2021, Parlamentul a mai adăugat în jur de 600 de milioane de lei”, a spus deputatul socialist.

Vladimir Golovatiuc a declarat că Bugetul de stat și celelalte bugete adoptate de Parlament miercuri seara, 16 decembrie, reprezintă un pas înainte în ceea ce privește îndeplinirea, în această perioadă dificilă, a responsabilităților statului față de cetățeni și reprezentanții mediului de afaceri.

„Nu am sprijinit Guvernul în ceea ce privește modificările cotelor TVA în agricultură. Nu au crescut la 12%, ci au rămas la 8%”, a subliniat deputatul.

În aceeași conferință de presă, deputatul socialist Radu Mudreac a menționat că Parlamentul a alocat aproape 900 de milioane de lei suplimentar pentru agricultură în anul 2021.

„Ca urmare a anulării, în două lecturi, a „legii miliardului”, s-au eliberat deja în Bugetul de stat sume în valoare de 607 de milioane de lei sub formă de achitări procentuale și 200 de milioane de lei, datoria de bază. Pentru ca aceste acte să fie incluse în Bugetul de stat, documentul trebuie publicat, promulgat, după care să fie realocate aceste resurse”, a explicat Mudreac.

Și deputatul Mudreac a menționat că Parlamentul a acceptat și revendicarea fermierilor referitoare la  menținerea cotei TVA la nivelul de 8% pe parcursul anului 2021.

La rândul său, deputatul socialist Vladimir Odnostalco a comunicat că numărul de beneficiari care vor primi ajutorul pentru perioada rece a anului a fost majorat.

Potrivit Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2021, votată de Parlament în lectură finală, numărul familiilor care vor primi alocații pentru căldură va crește cu 30 de mii. De asemenea, a fost majorat și cuantumul ajutorului social, a spus Odnostalco.

„La inițiativa președintelui Igor Dodon, noi am identificat surse suplimentare și am majorat acest ajutor de la 350 de lei la 500 de lei”, a spus Odnostalco.

Un alt deputat socialist, Grigore Novac, a scris astăzi pe Facebook că, la adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021, Parlamentul a acceptat toate amendamentele înregistrate în termen legal și procedural de către fracțiunile PAS și PPDA.

De asemenea, potrivit lui Novac, toate amendamentele propuse de socialiști și acceptate de Parlament „se referă la finanțe oferite pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor noștri din țară: bani pentru apeducte, pentru iluminat, pentru reparația acoperișurilor la școli, grădinițe și spitale etc.”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0