Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spun deputații PSRM despre protestul agricultorilor: ”Sunt dezinformați”

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM  - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii sunt dezinformați, motiv pentru care continuă să protesteze și astăzi în fața Parlamentului. Asta a declarat deputatul PSRM, Radu Mudreac, care este și președintele Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară.

CHIȘINĂU, 17 dec- Sputnik. Președintele Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, Radu Mudreac, a reiterat mesajul său către agricultori, precum că solicitările lor au fost îndeplinite, iar acum nu mai au motive să protesteze. Potrivit deputatului socialist, producătorii agricoli sunt dezinformați, motiv pentru care continuă manifestațiile. 

Protestul agricultorilor 17 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Protestele continuă: Ce solicită protestatarii din fața Parlamentului
”Cu părere de rău, agricultorii sunt dezinformați și continuă să protesteze. Ieri am examinat doleanțele lor, menționez că de bază au fost două: solicitări la cota TVA, care a rămas în vigoare de 8% ca și în 2020 și doi: compensațiile pentru culturile de grupa a doua. După anularea Legii Miliardului, s-au disponibilizat deja bani și între 700-900 de milioane de lei vor fi direcționați. Nu uităm că agricultorii au mai avut și alte facilități, în august și septembrie, când din contul TVA au fost achitate salarii, dar și cei 324 de milioane de lei acordați pentru pierderile suportate la culturile din prima grupă. Agricultorii nu trebuie să se dea la provocări. Suntem interesați ca agricultorii să primească aceste ajutoare”, a menționat Radu Mudreac.

De precizat că și ministrul Agriculturii, Ion perju, a declarat în cadrul emisiunii "ATITUDINI" de la Sputnik Moldova că agricultorii nu ar mai avea motive să protesteze în centrul Capitalei, iar manifestațiile lor denotă faptul că au mai mari interese politice decât economice. 

”Faptul că ei mai stau în fața Parlamentului denotă încă odată că nu au fost doar cerințe economice, iar substratul a fost cu totul altul, probabil motivele politice. Alte motive nu sunt și eu cred că acesta a fost motivul de bază din start”, a menționat Ion Perju, ministrul Agriculturii. 

De precizat că agricultorii protestează de două săptămână în Capitală, cerând să li se acorde despăgubiri de 3 000 de lei la culturile de categoria a doua afectate de secetă, iar cota TVA în agricultură să rămână la 8%. Deși Parlamentul a anunțat că le îndeplinește aceste două revendicări, totuși manifestațiile continuă și astăzi. Câteva sute de protestatari sunt acum în fața clădirii Parlamentului și cer demisia Guvernului, dar și alegeri parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0