Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Servicii de calitate pentru pacienții cu boli incurabile - detalii

© Sputnik / Mihai CarausValerian Isac
Valerian Isac - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății propune dezvoltarea serviciului paliativ, prin diversificarea surselor de finanțare și îmbunătățirii calității acestuia. În ce măsura acest serviciu va îmbunătăți calitatea vieții pacienților și familiilor lor?
Servicii de calitate pentru pacienții cu boli incurabile - detalii

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", directorul Hospice Angelus Moldova, Valerian Isac a declarat că datorită legii care prevede dezvoltarea serviciului paliativ, bolnavii incurabili vor avea o serie de beneficii și șanse de a se trata. Acesta prevede includerea îngrijirilor paliative în categoria asistenței medicale și implicarea autorităților publice locale în finanțarea serviciului.

Boris Gâlcă - Sputnik Moldova
Transportul public – un focar de infecție cu COVID: Iată de ce
De fapt, scopul acestui proiect este ca fiecare pacient care suferă de o boală incurabilă progresivă avansată și cu un pronostic limitat de viață să beneficieze de niște servicii de calitate de îngrijiri paliative.

"Am văzut multă suferință și dorim să facem cât mai mult pentru această categorie de oameni. Nu vă imaginați prin ce trec aceste persoane și familiile lor. Au fost și urmează a fi încheiate mai multe acorduri de colaborare cu instituțiile medicale pentru ca fiecare pacient să aibă parte de servicii de calitate", a declarat în studioul Sputnik Valerian Isac.

De menționat este că îngrijirea paliativă a unui bolnav costă zilnic, în medie, 600 de lei. Respectiv, pentru o perioadă de spitalizare timp de 30 de zile costurile ajung aproximativ la 18 mii de lei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0