Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon spune că va promulga legile adoptate astăzi de Parlament

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu a comentat pe Facebook adoptarea de către deputați a mai multor proiecte de legi.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik.  Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a declarat că va promulga, săptămâna viitoare, legile care se referă la reducerea vârstei de pensionare și de anulare a așa-numitei "legi a miliardului".

”Parlamentul a votat două proiecte extrem de importante. Este vorba de anularea așa-numitei “legi a miliardului”, prin care povara furtului secolului era pusă pe umerii cetățenilor. Acum cetățenii noștri, inclusiv businessul, nu vor mai fi obligați să plătească pentru miliardul furat”, a scris Dodon pe Facebook.

Potrivit lui, la fel de importantă este și legea cu privire la reducerea vârstei de pensionarei, la 57 de ani pentru femei și 62 de ani, pentru bărbați. În cazul femeilor, care au născut cel puțin 5 copii, vârsta de pensionare va fi de 54 de ani.

Igor Dodon a promulgat pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea - Sputnik Moldova
Politică
Ce spune Dodon despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu

”Anterior ne-am opus când a fost adoptată așa-numita "lege a miliardului", care a împovărat poporul nostru cu achitarea a peste 800 de milioane de lei în următorii 25 de ani. La fel, ne-am opus în 2016 reformei pensiei, care a dus la majorarea vârstei de pensionare. Iar pe parcursul ultimilor 4 ani, în calitate de președinte al țării, am insistat de mai multe ori să fie promovate aceste legi de anulare a "legii miliardului" și a reformei pensiilor, care a dus la majorarea cenzului de pensionare. Inițiativele noastre au fost blocate până acum. Astăzi ne-a reușit”, a subliniat șeful în exercițiu al statului

Totodată, Dodon a menționat că este conștient de faptul că ”unii politicieni, care au participat la furtul miliardului și la majorarea vârstei de pensionare, au fost categoric împotriva acestor legi și lansează scenarii apocaliptice despre consecințele acestui vot”.

”Personal sunt ferm convins că aprobarea acestor legi, astăzi, de către Parlament sunt în favoarea cetățenilor și corespunde intereselor naționale ale Republicii Moldova”, a subliniat el.

Documentele respective au fost adoptate de deputați în ședința din 16 decembrie a Parlamentului.

Fluxul de știri
0