Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID-19 nu bate în retragere: Câte cazuri s-au înregistrat astăzi

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova
Abonare
Încă 1 590 de cazuri de COVID-19 anunță Ministerul Sănătății. Totodată, alte 24 de persoane au fost răpuse de noul virus, printre care și trei medici. Astfel, până în prezent 62 de cadre medicale au pierdut lupta cu boala.

CHIȘINĂU 17 dec - Sputnik. Tot mai multe cazuri de COVID-19 sunt înregistrate în Republica Moldova. Joi, Ministerul Sănătății anunță alte 1 590 de infectări. Rezultatele vin după efectuarea a 3 472 de teste. Printre noile cazuri se numără și cinci cazuri de import - din Italia, Federația Rusă și Ucraina. 

Bilanțul total al îmbolnăvirilor de COVID-19 s-a ridicat la 131 919. 

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Societate
COVID la zi: Număr mare de cazuri noi și zeci de decese

Din numărul total, 3 588 de bolnavi sunt acum internați în spital, dintre care 265 sunt în stare extrem de gravă, iar 55 sunt conectați la aparate de ventilare artificială.

Joi, alte 24 de persoane au fost răpuse de noul coronavirus. Este vorba 15 bărbați și nouă femei cu vârste cuprinse între 40 și 89 de ani. Totodată, Ministerul anunță decesul a trei medici. Este vorba despre medicul de familie Serghei Dolapciu, în vârstă de 58 ani, care activa în cadrul Centrului de Sănătate Comrat, medicul oncolog, șeful secției Proctologie a Institutului Oncologic, Nicolae Pînzari, în vârstă de 54 ani, și medicul chirurg în cadrul Spitalului Raional Ungheni, Arcadie Natrașevschi, în vârstă de 66 ani. Până în prezent, 62 de cadre medicale au fost răpuse de noul virus. 

Datele Ministerului Sănătății mai arată că 79 de lucrători medicali au fost confirmați astăzi cu noul virus. Printre aceștia sunt 32 de medici, 33 de asistenți medicali și 14 infirmieri.

Totodată, 1 553 de persoane s-au vindecat. Bilanțul celor care s-au tratat a ajuns la 114 230. În prezent, 8 529 de bolnavi de COVID-19 se tratează la domiciliu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0