Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID la zi: Număr mare de cazuri noi și zeci de decese

© Sputnik / Anatolii KiriakCentrul COVID-19 Chisinau MoldExpo
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimele 24 de ore, 1673 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar 25 de oameni au decedat, au anunțat, la un briefing, responsabilii din Sănătate. Incidența bolii a sporit cu 30 de cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori în ultimele 14 zile.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Încă 1673 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate pe 16 decembrie în Republica Moldova, după efectuarea a 4383 de teste, inclusiv peste 3913 primare.

Boris Gâlcă - Sputnik Moldova
Transportul public – un focar de infecție cu COVID: Iată de ce

Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 130 329 de cazuri în Republica Moldova.

În ultimele 24 de ore a fost confirmată, inclusiv, contaminarea a 101 de lucrători medicali.

Din totalul cazurilor noi, doar 6 sunt de import - din Ucraina, România și Bulgaria, au informat la un briefing pe care-l susțin la această oră, responsabilii din medicină.  

De ieri până astăzi, încă 25 de persoane au decedat după ce s-au contaminat cu COVID-19, numărul deceselor ajungând la 2650 de cazuri. 

Situația epidemică „se menține acută în Chișinău” – astăzi au fost înregistrate 685 de cazuri noi, potrivit responsabililor din medicină.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate alte 289 de infectări în  Transnistria.

Elevi  - Sputnik Moldova
Societate
Epidemia COVID: Ce se întâmplă în școlile din țară

Este îngrijorătoare și situația din raioanele din jurul Chișinăului. În Strășenim de exemplu, astăzi au fost constatate 50 de noi contaminări.

În  raioanele de nord se constată o diminuare a vitezei de răspândire a infecției. În Bălți au fost raportate 40 de cazuri astăzi, în Edineț - 37.

Pe de altă parte, „există o tendință de acutizare în centru”, au menționat responsabilii la briefing.

Totodată, în ultimele 24 de ore, alte 1363 de persoane au fost tratate de COVID-19. Numărul celor tratați a ajuns la 112 677 de persoane.

În spitale sunt internate acum 3709 de persoane cu COVID-19, iar 292 sunt în stare extrem de gravă, inclusiv 61 de pacienți fiind conectați la aparate de respirație artificială.

În ultima săptămână, rata deceselor a crescut cu 16%, dar a crescut și vindecărilor, s-a anunțat la briefing.

În ultimele 14 zile, incidența COVID-19 a fost în Republica Moldova de 561 de cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori. Aceasta înseamnă o rată înaltă a infectărilor, care plasează țara în așa-numita „zonă roșie”.

Incidența COVID-19 a sporit cu vreo 30 de cazuri la fiecare 100 de mii de locuitori în ultimele 14 zile, s-a anunțat la briefing.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0