Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestele continuă: Ce solicită protestatarii din fața Parlamentului

© Sputnik / Mihai CarausProtestul agricultorilor 17 decembrie 2020
Protestul agricultorilor 17 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii au ieșit și astăzi la proteste. Aceștia scandează că nu vor ceda și cer alegeri parlamentare anticipate. În momentul de față, în preajma Parlamentului sunt în jur de 200 de manifestanți.

CHIȘINĂU 17 dec - Sputnik. Agricultorii nu au renunțat și au ieșit și astăzi să protesteze. Câteva sute de manifestanți sunt acum în fața clădirii Parlamentului,, cerând demisia Guvernului și alegeri parlamentare anticipate. Unii sunt nemulțumiți de modul în care s-au votat aseară proiecte de legi importante, până la miezul nopții. 

Câțiva lideri ai agricultorilor protestatari au ieșit în fața mulțimii și au chemat la calm, îndemnându-i să protesteze pașnic și să nu să se lase provocați. 

Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Politică
Video - În Chișinău continuă protestele agricultorilor
„Anticipate”, asta scandează manifestanții din centrul Capitalei. Ei susțin că nu vor pleca din fața Parlamentului până nu vor obține ceea ce vor. Agricultorii se arată nemulțumiți de modul în care deputații au votat, până la miezul nopții, proiectele de legi și au încheiat sesiunea parlamentară din această toamnă.

La scurt timp, în fața protestatarilor au ieșit mai mulți deputați PPDA care au criticat acțiunile deputaților PSRM și „ȘOR” la ședința de ieri a Parlamentului și au îndemnat oamenii să protesteze calm. 

Amintim că agricultorii au ieșit și miercuri la proteste. Aceștia au urcat cu tractoarele pe scările Parlamentului, iar polițiștii au făcut uz de gaze lacrimogene. Totodată, în urma unor altercații, câțiva oameni ai legii au avut nevoie de îngrijiri medicale. În acest context, șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, a anunțat ieri că vor fi pornite două cauze penale. 

În ședința de ieri a Legislativului, deputații au adoptat proiectele de legi cu privire la abrogarea ”legii miliardului”, diminuarea vârstei de pensionare, cu privire la funcționarea limbilor, pachetul de legi privind Găgăuzia, dar și bugetul pentru anul 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0