Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pavel Filip: S-au trecut toate liniile roșii

© Sputnik / Rodion ProcaȘedința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații fracțiunii Partidului Democrat au venit cu o reacție după ce miercuri aseara majoritatea parlamentară a adoptat un șir de legi importante și a închis sesiunea.

CHIȘINĂU, 17 dec- Sputnik. Liderul PDM, Pavel Filip, susține că deputații fracțiunii pe care o conduce sunt indignați că majoritatea parlamentară a votat miercuri seara proiecte importante "pe ascuns". Filip spune că ar fi vorba despre o înțelegere dintre Igor Dodon și Ilan Șor, care s-ar pregăti împreună pentru alegerile parlamentare anticipate. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Reacția președintelui ales, Maia Sandu, la votul din Parlament: Anticipate
”Cele mai importante documentele ale țării: politica bugetar fiscală și bugetele au fost votate în mare grabă, deși Biroul Permanent ne anunțase că aceste proiecte vor fi dezbătute joi și vineri în legislativ. Au votat după plecarea noastră din Parlament și și-au dus planul până la capăt. S-au călcat toate liniile roșii, tocmai când credeam că mai rău nu se poate. De fapt, aseară au fost împărțiți banii, schemele au fost aprobate și interesele au fost aranjate. Îmi este rușine față de cetățeni de ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament. PDM a părăsit ieri ședința Parlamentului căci nu am vrut să fim spectatorii unui show regizat”, susține Pavel Filip.

Totodată, Filip a declarat că în 2021 vor crește prețurile la medicamente și produse alimentare, iar Republica Moldova va intra într-o izolare internațională. 

”Noi considerăm că aceste acțiuni vor duce la distabilizarea financiară a țării, este o crimă împotriva propriilor cetățeni”, a mai spus Pavel Filip. 

De precizat că miercuri seara târziu deputații PSRM și cei din grupul parlamentar Pentru Moldova au votat bugetele țării, politica fiscală și au închis sesiunea Legislativului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0