Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce funcție ocupă Igor Șarov după ce a plecat de la Ministerul Educației

Abonare
Fostul ministrul al Educației Igor Șarov a devenit rector al Universității de Stat din Moldova. Șarov a fost timp de mai mulți ani profesor în această instituție.

CHIȘINĂU, 17 dec- Sputnik. Fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov a fost ales în funcția de rector al Universității de Stat din Moldova. Comunitatea academică a USM a ales rectorul dintre cei doi candidați care au primit cele mai multe voturi în primul tur - Igor Șarov și Florentin Paladi.

Igor Șarov - Sputnik Moldova
Șarov: Prioritățile incluse pe agenda Ministerului Educației
Potrivit rezultatelor finale, Șarov a obținut 374 de voturi, iar Florentin Paladi - 331. El va exercita atribuțiile de conducător al instituției în următorii cinci ani.

”În calitate de rector, Igor Șarov a promis că va face din USM steagul învățământului superior din Republica Moldova, o universitate modernă care are toate oportunitățile de a deveni o instituție-etalon în domeniul educației”, este menționat într-un comunicat de pe site-ul universității. 

Igor Șarov a fost mai mulți ani profesor la Universitatea de Stat. În data de 17 martie 2020, Igor Șarov a fost numit în funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării, iar la 9 noiembrie, miniștrii desemnați de Partidul Democrat din Moldova în Guvernul Chicu, patru la număr, printre care și Igor Șarov, au fost revocați din funcții, după ce conducerea Partidului Democrat a anunțat că, după alegerile prezidențiale din 15 noiembrie, se va retrage de la guvernare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0