Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proteste agresive, astăzi - Anunțul făcut de poliție

© Sputnik / Cătălina CerneiPolițiștii la datorie
Polițiștii la datorie - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General de Poliție anunță că astăzi vor avea loc proteste în centrul Capitalei, iar conform informațiilor de care dispun, manifestanții vor avea un comportament agresiv. În acest context, oamenii legii îi îndeamnă pe cetățeni să protesteze pașnic.

CHIȘINĂU, 16 dec - Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Silvia Vetcu, a precizat pentru Sputnik Moldova că pe o pagină de Facebook a apărut informația că agricultorii vor ieși din nou la protest în contextul ședinței de astăzi a Parlamentului. Oamenii legii spun că dețin informații precum că manifestațiile se anunță a fi agresive. Astfel, forțele de ordine anunță că vor fi la datorie și îi îndeamnă pe participanți să protesteze pașnic. 

În același timp, agricultorul Ion Plămădeală de la Leova, care face parte din grupul fermierilor protestatari, ne-a confirmat că toți producătorii agricoli se adună și astăzi la protest, dar a precizat că manifestațiile vor fi pașnice. 
Protestul Agricultorilor  - Sputnik Moldova
Societate
Video: Acțiunile agricultorilor și reacția poliției - Ce urmează
Precizăm că marți, agricultorii au organizat un protest în Piața Marii Adunări Naționale. De această dată însă fermierii au întreprins alte măsuri pentru a fi auziți. Ei au înconjurat clădirea Guvernului, s-au îmbrâncit cu polițiștii, iar pentru că nimeni nu a reacționat, au început să claxoneze cu tractoarele. Ulterior, au blocat pentru câteva minute circulația pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt. Astfel, traficul rutier a fost sistat pe artera dintre Pușkin și Bodoni.
La final, agricultorii protestatari au declarat că aceste acțiuni au fost doar o preîntâmpinare pentru demnitarii de stat și au anunțat că joi, 17 decembrie, vor ieși la o nouă manifestare în fața Parlamentului, dar și-au schimbat planurile pentru miercuri, după ce a fost anunțată ședința Legislativului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0