Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestatarii, nemulțumiți de numărul mare de polițiști din centru Capitalei

© Sputnik / Mihai CarausПротест в Кишиневе 6 декабря
Протест в Кишиневе 6 декабря  - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii care se adună astăzi la protest în Piața Marii Adunări Naționale sunt extrem de mulțumiți de numărul mare de polițiști scoși de autorități pentru a proteja clădirile Guvernul și Parlamentului.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Agricultorii s-au arătat surprinși și extrem de revoltați de numărul mare de polițiști care au împrejmuit și au îngrădit accesul spre clădirea Guvernului. Ei spun că guvernanții arată că se tem de țărani, adică de propriul popor. Totodată ei precizează că protestul lor este pașnic și că nu intenționează să se ia la harță cu forțele de ordine.

Polițiștii la datorie - Sputnik Moldova
Societate
Proteste agresive, astăzi - Anunțul făcut de poliție
Corespondenții Sputnik Moldova spune că deja mai bine de câteva zeci de agricultori au venit în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde și-au parcat tractoarele încă acum două săptămâni.

Amintim că după protestul de marți, la care s-au produs și unele altercații și îmbrânceli cu poliția, agricultorii protestatari au anunțat că vor reveni în Piață joi, când era preconizată ședința Legislativului. Dar pentru că deputații au decis să se întrunească în plen astăzi, la ora 12:00, fermierii și-au schimbat planurile și au anunțat un protest în centrul Chișinăului, la ora 11:30.

Mai precizăm că Inspectoratul General de Poliție a mai anunțat în dimineața zilei de astăzi că, potrivit unor informații, manifestanții vor avea un comportament agresiv. În acest context, oamenii legii i-au îndemnat pe cetățeni să protesteze pașnic.

Pe de altă parte, agricultorul Ion Plămădeală de la Leova, care face parte din grupul fermierilor protestatari, a declarat pentru Sputnik Moldova că manifestațiile producătorii agricoli ce se adună și astăzi la protest vor fi pașnice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0