Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestatar, la discuție cu deputații: Va fi mai rău decât în Belarus

© Sputnik / OsmatescoProtest agricultori 16 decembrie 2020
Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
La discuțiile cu grupul agricultorilor care au fost admis în Parlament au participat reprezentanții partidelor de opoziției, dar și cei care susțin Guvernul Chicu - PSRM și Pentru Moldova.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Din cadrul discuțiilor s-a putut înțelege că, în principiu, deputații opoziției susțin toate revendicările agricultorilor.

Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Politică
Protestul agricultorilor: de la revendicări economice, la revendicări politice
Agricultorul Sergiu Stefanco i-a rugat pe reprezentanții opoziției parlamentare să-i anunțe pe guvernanți că protestatarii nu pleacă acasă până Guvernul ne le îndeplinește toate revendicările.

Totodată ei au cerut ca guvernanții să nu aplice forța, să nu opună poliția protestatarilor că s-ar putea repeta situația din Belarus.

La discuții a avenit un deputat al majorității Parlamentare, Vladimir Vitiuc de la Partidul Șor. El s-a pronunțat pentru identificarea unei soluții pentru problemele agricultorilor, care, spune el, sunt oameni muncitori și trebuie susținuți.

Părțile urmează să se întrunească la ora 14:00, după ce va avea loc ședința comisiei parlamentare pentru economie și agricultură, care urmează să se pronunțe din nou asupra amendamentelor la proiectul de lege al politicii bugetar-fiscale, care conțin majoritatea revendicărilor protestatarilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0