Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestul agricultorilor: de la revendicări economice, la revendicări politice

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori 16 decembrie 2020
Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Demisia Guvernului, dizolvarea Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate, se pare că acestea au devenit principalele revendicări ale agricultorilor care protestează acum în fața Parlamentului.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Unii dintre protestatarii aflați în fața parlamentului le-au declarat jurnaliștilor că ei nu mai tratează cu respect actualele autorități, dat fiind că acestea nu au îndeplinit practic nici una dintre revendicările lor, făcându-le doar promisiuni. De aceea ei cer demisia Guvernului, dizolvarea Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate.

Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Politică
Deputatul Popșoi, în fața protestatarilor: Moțiune de cenzură împotriva Guvernului - Video

Unul dintre liderii protestatarilor, Gheorghe Mârzenco, care este președintele Asociației Fermierilor din Republica Moldova, a declarat în fața mulțimii că agricultorii nu pleacă din fața Parlamentului până nu vor fi îndeplinite toate revendicările lor.

În fața agricultorilor protestatari a vorbit deputatul PAS Mihai Popșoi, care i-a chemat pe agricultori la calm, să se retragă în Piață și să nu se confrunte cu poliția, propunere care nu a fost acceptată de manifestanți.

În fața lor a vorbit și deputatul PPDA Alexandru Slusari.

Acum un grup format din câțiva agricultori protestari au intrat în Parlament să discute cu reprezentanții fracțiunilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0