Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prevederi noi la aducerea în Moldova a cetățenilor decedați

© Sputnik / Miroslav Rotariтаможня Скулень
таможня Скулень - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat prevederi care dispun că statul va compensa parțial și cheltuielile de incinerare și transportare a urnei mortuare în cazul moldovenilor decedați peste hotare.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Guvernul a aprobat în ședința din 16 decembrie noi prevederi despre compensarea parțială a cheltuielilor de transportare de peste hotare a corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor Republicii Moldova.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Chicu a cerut aplicarea Legii în raport cu protestatarii

În acest scop, Executivul a operat modificări la Regulamentul cu privire la modul de stabilire şi plată a ajutorului material.

Precizăm că anterior se compensau parțial doar cheltuielile pentru transportarea corpului neînsuflețit. Noile prevederi dispun compensarea cheltuielilor și pentru incinerare și transportarea urnei mortuare.

Potrivit documentului, beneficiarii eligibili de compensarea parțială a cheltuielilor de transportare pot fi doar cetățenii moldoveni domiciliați în Republica Moldova cel puțin de jumătate de an în ultimele 12 luni, până la depunerea cererii.

Potrivit proiectului, în cazul în care vor fi mai mulți beneficiari eligibili, compensația, care nu va depăși în total 50 de mii de lei, va fi repartizată proporțional.

Suma maximă a compensației va rămâne aceeași: 50 de mii de lei.

Cererea va fi depusă la structura teritorială de asistență socială de la locul de trai, care ulterior va fi transmisă Agenției Naționale Asistență Socială.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0