Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii vor ieși mai devreme la pensie: Ce s-a decis în Parlament

© Pixabay / stevepbПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a votat pentru reducerea vârstei de pensionare. Astfel, femeile vor ieși la pensie la 57 de ani, iar bărbații la 62. Proiectul de lege a fost votat de 54 de deputați.

CHIȘINĂU 16 dec - Sputnik. Deputații din Parlament au susținut inițiativa fracțiunii PSRM prin care se propune micșorarea vârstei de pensionare. Proiectul prevede stabilirea vârstei standard de pensionare de 57 de ani pentru femei și de 62 de ani pentru bărbați. 

Валюта - Sputnik Moldova
Politică
A fost abrogată legea miliardului: Ce propun deputații să facă cu banii din proiect

Documentul a fost votat, în două lecturi, de către 54 de deputați. Astfel, din 1 ianuarie 2021, vârsta standard de pensionare a femeilor va fi de 57 de ani și de 62 de ani pentru bărbați. 

Inițiativa vine din partea deputaților socialiști și mai prevede că femeile care au născut și au educat până la vârsta de 8 ani cinci și mai mulți copii vor ieși la pensie la vârsta de 54 ani.

Totodată, pentru persoanele care au realizat stagiul de cotizare în condiții deosebite de muncă, cel puțin 10 ani compleți, vârsta standard de pensionare se diminuează cu de la 5 până la 9 ani și 6 luni, în funcție de stagiu.

În prezent, vârsta standard de pensionare atât pentru femei, cât și pentru bărbați este de 63 de ani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0