Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul a aprobat: Golovatiuc – noul ambasador la Moscova

Abonare
Vladimir Golovatiuc va fi ambasador în Rusia, Emil Druc - ambasador în Canada. Guvernul a aprobat astăzi candidaturile.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Candidcatura lui Vladimir Golovatiuc a fost aprobată în ședința de astăzi a Guvernului pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Chicu a cerut aplicarea Legii în raport cu protestatarii

Totodată, Executivul a aprobat și candidaturile altor diplomați pentru misiunile în străinătate. La propunerea ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, Emil Druc a fost aprobat pentru funcția de ambasador în Canada, iar Lilian Moraru - consul general în Nisa, Frața.

Vitalie Moraru a fost rechemat din funcția de ambasador la ONU.

Reamintim că, pe 5 decembrie, în Vama Palanca, într-un microbuz cu plăcuță cu numere de înmatriculare aparținându-i misiunii diplomatice moldovenești la Moscova, au fost depistate mai multe cutii cu substanțe anabolizante.

În urma acestui scandal, ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat, iar în locul acestuia urmează să fie numit deputatul socialist Vladimir Golovatiuc. Premierul Ion Chicu declarase că „este clar că este responsabilitatea, cel puțin indirectă, a conducătorului misiunii diplomatice” și „de aceea trebuie să răspundă”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0