Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Bilanțul zilei în imagini: Protestul agricultorilor în fața Parlamentului

Abonare
Câteva zeci de tractoare ale fermierilor moldoveni au ajuns în fața Parlamentului țării în prima jumătate a zilei de miercuri pentru a participa la proteste.

A fost o zi cu adevărat fierbinte azi în capitala Moldovei: în preajma Parlamentului a avut loc protestul fermierilor, care au ajuns cu tractoarele chiar lângă clădirea Legislativului. Tehnica agricolă e au staționat pe bulevardului Ștefan cel Mare în fața forului suprem legislativ, pe trotuare și chiar pe gazon. Traficul pe bulevardul principal al orașului a fost blocat pentru o anumită perioadă.

O ambulanță în fața Parlamentului - Sputnik Moldova
Societate
Video: Un carabinier călcat pe picior cu roata tractorului

Fermierii au încercat să urce cu tehnica chiar pe treptele parlamentului și să rupă cordonul de polițiști, care au format un scut uman.

Au fost mai multe ciocniri între protestatari și forțele de ordine. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene.

În urma ciocnirilor, mai mulți polițiști au avut de suferit și u fost luați de un echipaj al Ambulanței pentru îngrijiri medicale.

Tot miercuri, protestatarii au purtat negocieri cu deputații Parlamentului. După o discuție care a durat aproximativ o oră, participanții au ajuns la înțelegerea să se întâlnească din nou. Legiuitorii au menționat că trebuie să discute despre revendicările înaintate de fermieri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0