Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Record de decese provocate de COVID-19: Câți bolnavi au fost răpuși de noul virus

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Abonare
Situația devine tot mai gravă. Pentru ziua de marți, Ministerul Sănătății anunță încă 27 de decese. Este un nou record de decese cauzate de noul coronavirus. Totodată, alte 1 403 de persoane au fost confirmate cu COVID-19.

CHIȘINĂU 15 dec - Sputnik. Bilanț din ce în ce mai sumbru: 27 de decese sunt anunțate astăzi de Ministerul Sănătății. Ceea ce înseamnă un nou record la acest capitol. Astfel, de la începutul pandemiei, 2 625 de persoane au pierdut lupta cu noul virus. 

Printre cei decedați se numără 15 femei și 12 bărbați cu vârstele cuprinse între 42 și 77 de ani. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Tot mai multe decese cauzate de COVID-19: Câte s-au înregistrat astăzi

Totodată, astăzi, în urma efectuării a 3 163 de teste primare, au fost confirmate alte 1 403 cazuri de COVID-19. Bilanțul total al infectărilor a ajuns la 128 656 de cazuri.

Datele Ministerului Sănătății mai arată că în creștere este și numărul cadrelor medicale infectate - 91 la număr. Astfel, marți au fost confirmați cu noul virus 32 de medici, 42 de asistenți medicali și 17 infirmieri.

Din numărul total, 3 859 de bolnavi sunt acum internați în spital, dintre care 286 sunt în stare extrem de gravă, iar 60 sunt conectați la aparate de ventilare artificială.

Totodată, 1 135 de persoane s-au vindecat. Bilanțul celor care s-au tratat a ajuns la 111 314. În prezent, 8 898 de bolnavi de COVID-19 se tratează la domiciliu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0