Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tot mai multe decese cauzate de COVID-19: Câte s-au înregistrat astăzi

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Și astăzi înregistrăm un număr mare de decese cauzate de COVID-19. 26 de pacienți au pierdut lupta cu boala. Printre aceștia se numără și un medic. Totodată, 735 de cazuri noi au fost anunțate astăzi de Ministerul Sănătății.

CHIȘINĂU 14 dec - Sputnik. Astăzi s-au înregistrează 26 de decese provocate de complicațiilor cauzate de noul coronavirus. Este un antirecord similar celui anunțat sâmbătă, 12 decembrie. 

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Societate
Modificări în Protocolul tratamentului anti-COVID – schimbare importantă
Este vorba despre 13 femei și 13 bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 88 de ani. Printre cei decedați se numără și un medic. Este vorba despre Alic Cotoneț, care activa în calitate de medic chirurg endoscopist imagist la un spital privat din Capitală. Medicul și-a consacrat întreaga viață sistemului național de sănătate. Doctorul Cotoneț a fost angajat în cadrul IMSP SCR „Timofei Moșneaga” din 1988, unde a activat până în 2019. Acesta a fost internat la Spitalul Clinic Municipal “Sfânta Treime” în data de 5 decembrie. Astfel, până acum 59 de cadre medicale ai fost răpuse de noul coronavirus. 

Totodată, alte 735 de cazuri de COVID-19 s-au înregistrat luni în Republica Moldova, după efectuarea a 1 518 teste primare. Printre noile cazuri sunt și șapte de import - din România, Egipt, Republica Elenă, Marea Britanie, Federația Rusă și Ucraina. Bilanțul total al infectărilor a ajuns la 127 253 de cazuri.

Datele Ministerului Sănătății mai arată că 43 lucrători medicali au fost confirmați astăzi cu noul virus. Printre aceștia sunt 14 de medici, 20 de asistenți medicali și 9 infirmieri.

Din numărul total, 3 825 de bolnavi sunt acum internați în spital, dintre care 286 în stare extrem de gravă, iar 62 sunt conectați la aparate de ventilare artificială.

Totodată, 1 278 de persoane s-au vindecat. Bilanțul celor care s-au tratat a ajuns la 110 179. În prezent, 9 097 de bolnavi au o formă ușoară a bolii și se tratează la domiciliu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0