Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un deputat socialist spune ce s-ar putea întâmpla cu actualul Guvern

© Sputnik / OsmatescoCorneliu Furculiță
Corneliu Furculiță - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Corneliu Furculiță consideră că alegerile anticipate ar plasa Moldova într-o incertitudine, iar pentru a evita agravarea crizei economice și pandemice țara ar putea fi guvernată de un Guvern neangajat politic, cu competențe depline și nu unul demisionar.
Un deputat socialist spune ce s-ar putea întâmpla cu actualul Guvern și cine îi ia locul

Corneliu Furculiță spune că noul șef de stat, Maia Sandu, va trebui să explice opiniei publice care ar putea să fie formula de guvernare, dacă dorește sau nu să conlucreze cu actualul Guvern, iar dacă nu să propună alte soluții politice.

Совещание премьера по ликвидации последствий ЧС в Комрате - Sputnik Moldova
Iată când am putea avea alegerile parlamentare anticipate – o spune Chicu
„Logica evenimentelor politice ar fi că după intrarea în exercițiul funcțiunii, noul președinte de stat va trebui să ne spună dacă dorește să conlucreze cu actualul Guvern sau să solicite demisia lui după consultările avute cu fracțiunile. Partidele parlamentare ar trebui să cunoască care este componența noului guvern și ce forțe politice ar putea să-l sprijine”, a precizat Corneliu Furculiță

Deputatul mai spune că alegerile parlamentare anticipate vor crea mari dificultăți, iar Moldova ar putea intra într-o perioadă de incertitudine în raport cu partenerii externi, pentru că și situația pandemică ar putea să se agraveze.

 Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova
“Rusia lui Putin”, un clișeu de exonerare a clasei politice moldovenești

„Sunt riscuri pentru Moldova dacă se intră într-o nouă campanie electorală, de aceea, eventual, până la alegerile parlamentare țara ar fi bine să fie guvernată de un Guvern plenipotențiar, cu actele în regulă, iar sarcina aceasta îi revine noului Președinte. Consider că am putea să ne punem de acord cu fracțiunile parlamentare pentru a sprijini un guvern neangajat politic, unul de tranziție, cu o figură neutră de premier”, a punctat Corneliu Furculiță.

Anterior Președintele Igor Dodon a declarat că socialiștii sunt gata să discute cu partidele parlamentare despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate și cine ar trebui să guverneze până la viitoarele alegeri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0