Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Protestul fermierilor altfel: îmbrânceli, claxonări și circulație blocată

Abonare
Agricultorii au organizat un nou protest în Piața Marii Adunări Naționale. De această dată însă fermierii au întreprins și alte măsuri pentru a fi auziți.

Agricultorii protestatari s-au îmbrâncit cu polițiștii, au înconjurat clădirea Guvernului, încercând să blocheze intrările, iar pentru că nimeni nu a reacționat și nu a ieșit să discute cu ei, au pus în funcțiune claxoneze tractoarelor. Ulterior, ei au blocat pentru câteva minute circulația pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt. Astfel, traficul rutier a fost sistat pe segmentul dintre străzile Pușkin și Bodoni.

Протест аграриев в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Foto: Agricultorii protestatari, la ușa Guvernului - încăierare cu polițiștii

La final, agricultorii protestatari au declarat că aceste acțiuni au fost doar o preîntâmpinare pentru autorități și au anunțat că joi, 17 decembrie, vor ieși la o nouă manifestație în fața Parlamentului.

Fermierii și-au reluat marți protestele. Ei nu sunt mulțumiți de rezultatele ședinței Cabinetului de Miniștri de ieri, chiar dacă Guvernul este gata să amâne introducerea cotei TVA de 12% pentru producția agricolă.

Principala solicitare a agricultorilor este să nu fie majorată cota TVA de la 8% la 12%, așa cum prevede proiectul legii politicii bugetar-fiscale și vamale, și ca statul să le ofere sprijin celor care au avut de suferit de pe urma secetei din acest an, fiind vorba de grupa a doua de cereale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0