Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Groza și-a anunțat demisia: De ce pleacă șeful Poliției de Frontieră

© Sputnik / Miroslav Rotariпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, și-a depus demisia. Deocamdată, nu se cunoaște motivul care l-a determinat să plece.

CHIȘINĂU, 14 dec - Sputnik. Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, și-a depus raportul de demisie din funcţie. Aceasta s-a întâmplat încă vineri, 11 decembrie.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Pensiile și salariile vor fi acordate fără întârziere
Șefa Serviciului de Presă din cadrul Ministerului de Interne, Alina Zbancă, a confirmat pentru Sputnik Moldova că ministrul Pavel Voicu a acceptat cererea lui Corneliu Groza.

”Confirmăm despre faptul că Șeful IGPF a depus o cerere de încetare a raportului de serviciu, prin demisie, în conformitate cu art. 5 prim al.3, din legea 283. Cererea a fost acceptată și de ministrul Pavel Voicu și este în proces de examinare.  Menționăm că Domnul Groza este un conducător cu experiență bogată și dacă va decide să rămână în sistem, va fi examinată această posibilitate”, a precizat Zbancă.

Ea a mai spus că plecarea lui Groza din fruntea structurii are la bază ”motive personale”.

În data de 4 decembrie 2019, membrii Guvernului au aprobat, în cadrul ședinței, candidatura lui Corneliu Groza în funcția de șef al Poliției de Frontieră. El urma să dețină această funcție pentru o perioadă de cinci ani. Corneliu Groza a absolvit Academia de Poliție și este licențiat în drept. Anterior, a deținut funcția de șef al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și a fost și director al Inspectoratul Naţional de Investigaţii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0