Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Pensiile și salariile vor fi acordate fără întârziere

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Pensiile și salariile vor fi acordate în luna decembrie fără întârzieri. Asigurările vin din partea președintelului în exercițiu Igor Dodon, după ședința de lucru cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și cu prim-ministrul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 14 dec - Sputnik. Președintele în exercițiu Igor Dodon susține că a fost făcută o analiză a încasărilor de venituri la bugetul de stat, iar în pofida crizei din acest an, când au fost cu scăderi la Produsul Intern Brut, la importuri și exporturi, în luna decembrie suntem în creștere la capitolul acumulare de venituri la Serviciul Fiscal cu 7,8% și cu 12,8 % la Serviciul Vamal, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Câți moldoveni au salarii mai mici decât media pe țară
”Acest lucru se explică prin administrarea foarte dură, severă și profesionalismul celor de la Ministerul Finanțelor. Nu există nicio întârziere la achitarea plăților curente. Am auzit niște declarații, dar asigur pe toți că pe parcursul acestor luni, cât vom fi noi responsabili de situația din țară salariile și pensiile se vor achita fără întârziere”, a declarat Igor Dodon.

Președintele în exercițiu a vorbit și despre situația epidemică din țară. 

”Suntem în a 50-a săptămână de la primul caz de COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, iar în această săptămână s-a atestat o creștere a numărului de cazuri de coronavirus cu +8,6%, iar a numărului de vindecări cu +15%. Acum avem aproape 4 mii de persoane internate. S-a luat decizia să fie activate paturi suplimentare și la Spitalul de Fiziopneumonie”, a menționat Igor Dodon.

Bilanțul total al infectărilor a ajuns la 126 518 de cazuri. Până acum 108 901 de cetățeni s-au tratat de infecție, iar 2 572 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0